Xəbər lenti
8-05-2024, 00:26
 

Tünd çay sevənlərdə qanazlığı yaranır 0

Tarix: 15-08-2023 10:41     Baxış: 749

Tünd çay sevənlərdə qanazlığı yaranır – Həkim

Çayı tünd içənlərdə müəyyən defisitlər yaranır.


“Medicina” xəbər verir ki, dietoloq İrina Mansurova çayın düzgün dəmlənmə qaydasını açıqlayıb.

“Çay dəmi bir neçə dəqiqə dəmlənməlidir. Bu vaxt 7 dəqiqədən çox ola bilməz. Amma çox insanlar dəmi uzun müddət saxlayır, sonra isə gün ərzində içir. Nəticədə çay çox tünd alınır.

Belə halda çayda ekstraksiya prosesi baş verir.

Tünd dəmli çayı içmək sağlamlıq üçün təhlükəlidir.

Adətən belə insanların həzm sistemi əziyyət çəkir, çünki qida borusu və mədə girişinin selikli qişası çox həssasdır və çay bu hissəni yandırır, qastrit, xora, reflüks yaradır.

Belə vərdişi olanlarda mütləq dəmir defisiti, qanazlığı rast gəlinir.

Çay dəmirin sovrulmasına mane olur, xüsusən yeməkdən sonra tünd qara çay içmək olmaz.

Dəmir qanda olan vacib mikroelementdir, onun miqdarı qalxanvari vəz və hormonlar üçün vacibdir”.



Xəbəri paylaş








Çox oxunanlar




Son yüklənənlər


Axtarış

Reklam
İdman
Şou-biznes
Maraqlı
Təqvim

«    May 2024    »
BeÇaÇCaCŞB
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Bölgə
Çox oxunanlar